Del 1 av 4. 
Vad gör man när ens snälla hund blir så uppjagad att den bits - alltså inte av ilska, utan i ren skär upphetsning? När den blir så till sig, går så högt i stress att den till slut tappar huvudet och sätter tänderna i det som just då råkar fladdra förbi. 
I en serie tänker jag förklara lite mer om olika rasgrupper. Vilken bakgrund en viss grupp av hundar har, vilket yrke de en gång hade och hur denna bakgrund påverkar hundarna än idag.
Först ut blir terriers, pinscher. En rätt stor grupp av raser som alla har en bakgrund som rått och grythundar. Att den här typen av hundar har lätt för att hetsa upp sig är knappast ett okänt fenomen för någon. Det positiva med rastypen är att de för de mesta lugnar ner sig precis lika snabbt som de nyss varvade upp. Få andra raser kan skryta med samma förmåga att lugna ner sig, bara anledningen till upphetsningen försvunnit ur synfältet.