Hund och människas utveckling följs så nära åt! Människan kommer in i puberteten ungefär vid 12 års ålder. Hunden hamnar i samma läge vid 6 månaders ålder. Förstås på ett ungefär, somliga mognar tidigare andra senare. Telningar av båda arter är så goa och rara innan och förvandlas sedan över en natt till oigenkännliga, vrånga varelser som minsann kan ta hand om sig själva och tänka på egen hand. (Fast ur ett vuxet perspektiv, kanske inte alltid helt framgångsrikt.) 

Spökålder för hund: Förskräckelse inför en svart plastsäck på grannens uppfart som inte stor där igår!
Spökålder för människa: Samma skräck fast snarare inför att smaka på mjölken vars bäst föredatum gick ut dagen innan.

 

Hur valpen utvecklas och i vilka åldrar vi kan räkna med att de reagera si eller så kommer vi förstås prata mycket om under valpkursen som börjar den 22 jan kl 19.00. 

Vill du veta mer klickar du på knappen för kurser.