För en tid sedan hamnade jag i en diskussion om det är ok att säga nej till hunden eller om den istället bör distraheras med annat. Efter det samtalet har jag funderat en del över vem som egentligen drabbas hårdast av det här ställningstagandet. Är det verkligen hunden som har det tufft när jag nekar den det ena eller kräver något annat av den? Eller är det egentligen människan som lider? Att se andras besvikelse kan var mycket påfrestande och att stå fast vid sitt beslut när någon tjatar kan vara mer krävande än att falla ifrån. Så vad handlar det här i slutänden om? Säkert varierar det men ibland ska man kanske ta sig en funderare över om det verkligen är hunden man vill vara snäll mot eller om det kanske mest handlar om att vara snäll mot sig själv?

Till noseworkkursen den 17-18 mars finns det ett par platser kvar. Under den kommer hundarna att få jobba en och en i lokalen och därför krävs inga som helst förkunskaper. Se mer: memeamohlin.com/kurser/