I helgen som var höll jag en kurs som jag kallar för Hundmöten utan tjafs. Deltog gjorde idel hanhundar och en tik. Tjafsandet handlade för somliga om osäkerhet och aggressivitet. För andra handlade det om glädje men också frustration över att de inte nådde fram och fick möjlighet att hälsa. På lördagen började vi med positiva kontaktljud och gick sen vidare och förklarade för hundarna att människor inte morrar utan istället säger nej. Senare fick de även lära sig hur de lär sina hundar att gå bakom istället för att gå framför och streta i kopplet. Som avslut på söndags-eftermiddagen gick vi en kortare promenad där några fick gå medsols och andra motsols. På så vis kunde vi få en massa möten. Resultat - inte ett enda tjafs. Istället hörde jag bara hundägare som gick och berömde sina hundar. Nog förstod de att deras hundar härmed inte är "botade" men nu vet de hur de ska göra i fortsättningen för att nå lugna och trevliga promenader utan tjafs. 
Nästa helg utan tjafs blir två söndagar i maj. Den 13 och den 20 maj.