Så här års är det rätt många som går och planerar för en liten valp. Du som läser på min sida är antagligen ingen riktig nybörjare. (Misstänker att du har haft hund ett par år redan.) Så om du har lust att hjälpa mig och dela min texter med andra som kan ha nytta av dem skulle jag bli jätteglad. Min tanke är att låta det bli flera avsnitt om tankar runt raser, vilken valp i kullen man ska välja, om man törs köpa valpen som redan hunnit bli 4 månader osv.

Vanliga och ovanliga raser
Vi är många som helst inte vill vara som alla andra. Som inte riktigt vill köpa en valp ur de allra vanligaste raserna. Det finns ju trots allt bortemot 150 raser till att välja bland. Stopp, stopp, nu går det fel i tankegången! Det finns ingen uppfödare som försöker hålla sin ras hemlig. Tvärsom brukar uppfödare göra rätt mycket reklam för sin ras. Och det finns heller inga ”oupptäckta” raser. Är en hundras inte så vanlig brukar det finnas en utmärkt förklaring till det. Oftast stavas anledningen ”mindre lätthanterlig”, ur någon aspekt. Rasen har kanske haft en arbetsuppgift som gör den knepig i det samhälle vi lever i idag. Kanske tar den till skallet i alla möjliga situationer, kanske jagar den men på ett sätt som dagens jägare inte har användning av. Så innan du slår till på en ”ovanlig ” ras, ta dig en funderare till på varför rasen inte är så vanlig. 

Har du redan en unghund där hemma har jag en plats kvar på unghundskursen som löper över  fyra måndagkvällar med start den 7 maj. Se mer på memeamohlin.com/kurser/