.... den som blivit kvar hos uppfödaren och nu hunnit bli 16 veckor?
De flesta uppfödare är noga med sina valpköpare. Kanske inte de som är helt nya i gamet med de som varit med några år brukar ha lärt sig den hårda vägen att det är vad som gäller. Kommer valpköparen och valpen att komma överens? Har valpköparen de förutsättningar som krävs för att hunden ska utvecklas till att bli en trevlig hund? Det värsta uppfödare vet är att få tillbaka en valp - oavsett anledning. Det är inte lätt att hitta bra valpköpare. Inte blir det lättare, att sälja den en gång till. Så bli inte sur när en uppfödare frågar ut dig om allt och inget inför ett valpköp. Bli inte sur ens om du nekas att köpa en valp. Ta tacksamt emot hjälpen. 

Gissa vad följande personer hade gemensamt? Kvinnan med tre småbarn och en riesenhane av bruksmodell, farbrorn på 80 år med en schäfer (han hade tänkt promenera den via permobil) eller tösen (intresserad av agility) med en tax av jakttyp? Jo, de hade alla hittat fram till respektive uppfödare när valpen hunnit fylla 4 månader. Till uppfödare som inte var så nogräknade längre inför fasan att kanske tvingas gå till veterinären och avliva en fullt frisk unghund, bara för att hen inte hittat en hem åt den. Så visst törs du köpa en ngt äldre valp, det är antagligen inget fel på den alls. Men fråga dig själv om och om igen om du kommer klara det, risken finns att uppfödaren inte tänker åt dig.

Till dig -som redan har en hund därhemma- har jag några roliga kurser i juni.  
Kom Fido 2-3 juni
Nosework 16 juni
Sommarläger 29 juni - 1 juli.
Läs mer om kurserna på memeamohlin.com/kurser/