Vill du gå mycket i parken och se din hund leka med andra hundar? Välj då inte en riktigt stor eller riktigt liten hundras. För en riktigt liten hundras är de flesta andra hundar stora som elefanter. Tänk dig själv, skulle du vilja leka med en glad och yster ung elefant? Att ständigt bli bemött av andra med någon variant av: ”Oj, kommer du med din jätte nu igen!” det är faktiskt inte så roligt i längden. Med en mellanstor hund blir det inte så avgörande om de andra är lite mindre eller större. 

Köp ALDRIG en hund för att du tycker synd om den! Det enda du då gör är att sponsra en verksamhet där framtida hundar också kommer få ett elände. Den regeln gäller oavsett om det är en valp eller vuxen hund du är intresserad av och vilket land den kommer från. Går något att sälja tenderar vi människor att fortsätta med vår verksamhet oavsett bransch. Ingen hund vet heller om att den blir ”räddad” och kommer därför inte vara tacksam mot den som köper den. Köp hunden för att du gillar den OCH vet med dig att du kan erbjuda den här typen av hund ett bra liv. (Inte helt lätt att svara på den frågan om hunden är av blandras eftersom du inte vet vilka intressen den kommer att få.) Att bli kompis med en hund som har likartade intressen som en själv är så enkelt. Att försöka ändra på en hunds personlighet i syfte att få den att smälta in i det liv jag för, innebär väldigt ofta att man ger sig själv problem. 

Kurser innan sommaren:
Kom Fido, 2-3 juni
Här får du en rad verktyg som hjälper dig att få hunden att komma när du ropar på den.

Dra inte i kopplet, 10 juni
Att få hunden att gå i slakt koppel är inte alls svårt med hjälp av intervallträning.

Sommarkurs 29/6 till 1/7
Gå med slakt koppel, komma på inkallning, spåra, nosework. De här tre dagarna ger dig verktygen för resten av sommaren och lite till. 
Läs mer om kurserna på memeamohlin.com/kurser/