Ibland tycks vi människor tro att hundar är mer förnuftiga och mindre känslomässigt styrda än vad vi själva är. Tänk dig in i följande situationer och fundera på hur lyhörd du upplever dig när du är:
… förblindad av svartsjuka

… skräckslagen inför något

… galen av åtrå

… känner segervittring i en tävlingssituation

eller åker berg och dalbana på Gröna Lund?

Med andra ord situationer där vi är uppe i varv, är uppfyllda av en känsla och drivs av reptilhjärnan snarare än förnuftet. 

När jag frågar hundägare jag möter (i mitt jobb som hundägarcoach) om vad de tidigare gjort för att komma åt det där de upplever som problematiskt. Då svarar så gott som alla att de försökt ta hunden ”red handed”, mitt i stridens hetta, på bar gärning. Alltså i situationen när ingen av oss (2 eller 4 bent) är så värst mottaglig för information utan rätt inne i det vi ägnar oss åt.  

Visst det går inte att prata, än mindre att resonera med en hund. Men hundar är utomordentligt läraktiga. Tricket är därför inte att haffa hunden precis som den gör fel utan att lära den hur man vill att den ska agera. Hur det kan gå till, med tanke på just det din hund ägnar sig åt, lär jag dig gärna! Du hittar mig i Åkersberga, på vardagar mellan 13.00 och 19.00. Under knappen "hem" högst upp till höger här på sidan, kan du läsa mer om mitt träningsupplägg.