Hundar av brukshundsras har för det mesta mycket energi och arbetsiver. Riktiga arbetsmyror. Får de inte tillräckligt med uppdrag antar de gärna egna. Ett sådant kan vara att påtala för alla om ”ljusskygga element” vi möter på kvällspromenaden, till exempel Tant Agda som går med käpp. Vanligt förekommande är också att ha “tusen synpunkter” på andra hundars lek. Något som kan få till följd att det blir svårt att träna eller gå på kurs tillsammans med andra hundar och deras ägare. 
På den här kursen går vi igenom var gas respektive bromsknapp sitter på en energisk arbetsmyra. Finner man bara rätt på de där knapparna kan man nämligen sätta igång och ha kul med sin hund istället för att sitta och tjuvhålla i handbromsen hela tiden. 

För mer info. och anmälan gå in under knappen: kurser, upp till höger här på sidan.
Så här säger några röster som gått kursen tidigare: 
"Fantastiskt nyttig kurs."
"Nu ska jag sluta "curla" och istället ha roligt tillsammans med min hund."
"Memea ser verkligen individen och jobbar inte efter att "alla är stöpta i samma form-principen".