Hundar av brukshundsras har för det mesta mycket energi och arbetsiver. Riktiga arbetsmyror brukar de vara och det är ju kul - för det mesta. Men anser de sig inte få tillräckligt med jobb av sin människa uppfinner de gärna egna jobb. Vanliga sådana kan handla om att väsnas när vi möter ”ljusskygga element” på kvällspromenaden, typ Tant Agda som går med käpp. Ett annat kan vara att ha “tusen synpunkter” på andra hundars lek. Något som kan få till följd att det blir svårt att träna eller gå på kurs tillsammans med andra hundar och deras ägare. 
På den här kursen går vi igenom var gas respektive bromsknapp “sitter” på en energisk arbetsmyra. Finner man bara rätt på de där “knapparna” kan man nämligen sätta igång och ha hur kul som helst med sin hund istället för att sitta och tjuvhålla i “handbromsen” hela tiden. 

För mer info. och anmälan gå in under knappen: kurser, upp till höger här på sidan.
Så här säger några röster som gått kursen tidigare: 
"Fantastiskt nyttig kurs."
"Nu ska jag sluta "curla" och istället ha roligt tillsammans med min hund."
"Memea ser verkligen individen och jobbar inte efter att "alla är stöpta i samma form-principen".