Bruksläger

Bruksläger

”Tack för ett mycket givande bruksläger med varierade pass -spår, sök, lydnad! Massa inspiration och energi!”
Marie Jonsson 

Om kursen

Bruksgrenarna spår och sök och lydnadsmomenten

Här får du chansen att upptäcka hur kul det är med bruksgrenarna spår och sök! Vi visar hur du startar upp och bygger hundens förmåga att spåra eller söka rätt på gömda personer. Du kommer bli imponerad av hur mycket kapacitet din hund har, bara du ger den rätt uppgifter! Om du har erfarenhet sen tidigare eller inte spelar ingen roll då vi anpassar träningen efter respektive ekipage.

Pris: 3500 kr. (För medföljande tillkommer 500 kr) Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och avslutar 15.00. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

Brukslydnad

Brukslydnad

Om kursen

Den här kursen ger dig tekniken och knepen som får din hund att förstå hur lydnadsmomenten i bruksklasserna fungerar. Du kommer bli guidad i din egen träning likväl som studera vad de övriga gör - eftersom det då blir så mycket enklare att förstå betydelsen av belöningsplacering, timing och teknik. 
Genom åren har jag själv fört fram flera hundar ända upp till elitklass i grenarna sök och skydd.

Priset är 2500 kr, för medföljande tillkommer 500 kr. Kaffe och kaka ingår men lunch tar du med eller följer med mig till närmaste lunchservering. 

Kom Fido!

Kom Fido!

Memea Hundägarcoach (map)

"Vill bara tacka dig för kursen i helgen, du är grym! Idag var Rossi och jag ute på promenad, och det dök upp ett antal hjortar. Han drog efter och jag skrek "ordet". Han tvärstannade och vände! Tänk att något så svårt kan bli så enkelt!" 
Elin o Rossi

”Tack för en givande kurs i inkallning nu i helgen! Bra teoripass, och meningsfulla övningar, nu har vi mycket att jobba vidare med.” 
Cecilia Cederoth

Så nöjd med helgens inkallningskurs. Memea har stor förståelse och kunskap om olika raser och dess olika behov. Tack!!”
Louise Tibell

Om kursen

Den här kursen handlar om “trekantsinkallning”. Om hur vi får hunden att komma till oss även när annat lockar. För det är ju inte på det obefolkade gärdet som inkallningen är så viktig utan när det plötsligt visar sig att haren eller någon annan också bor där.

Vi börjar med roliga ljud som leder till bättre kontakt mellan dig och din hund. Därefter går vi vidare och lär hunden hur lönsamt det är att lyda. På det kommer en lång rad inkallningsövningar. Roliga och lekfulla övningar som gör din hund duktigare och villigare på att komma.

Priset för den här kursen är 2500 kr (för medföljande person tillkommer 500 kr). Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och slutar 15.00 båda dagarna. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 Samma kurs kör vi även den 12-13 oktober.

 

Valpkurs, alla raser

Valpkurs, alla raser

Varför går man en valpkurs?

Hur svårt kan det vara att leva med en liten valp? Helt riktigt, det är inte alls svårt. Se bara till att du och din hund får en bra start i livet. Den grund som du och din valp ska stå på under resten av dess liv lägger du nu. Vårt tips är därför att gå en kurs för en erfaren instruktör med bred erfarenhet av många olika raser. Starta upp ert gemensamma liv på ett bra sätt, då kommer din valp växa upp till din bästa kompis.

Vi träffas varannan måndag ( 26/8, 9/9, 23/9, 7/10, 21/10)
Från kl 19.00 till 20.30 (Första tillfället 2 timmar)
Plats: Stationsvägen 53 i Åkersberga (inomhus)
Pris: 2375 kr, för medföljande tillkommer 225 kr.

Kursen varvar teori och praktik och innehåller följande:  
Kontakt, relation och samarbete
Följsamhet och koppelträning
Lek och passivitet
Inkallning
Valpens beteende, språk och signaler

Sofia Lyheden, din instruktör önskar dig varmt välkommen.

Hundmöten utan tjafs

Hundmöten utan tjafs

"Tack för kursen i hundmöten!
Jag har tidigare inte kunnat att gå i Sigtuna under helgerna med min hund pga alla hundmöten och allt vad det inneburit, men igår under lunch gick vi en lång promenad och mötte ca 15 hundar & inga problem.
Så än en gång ETT STORT TACK både från mig och min schnauzer!"
Mvh // Thomas

"Så nöjd med denna helg som lärt mig massor! Trevligt upplägg med intressanta diskusioner. Nu ska Dilba och jag träna hundmöten, så min lilla vovve kan känna sig trygg med mig."
Katarina Johansson

“Tack för en superbra helg!”
Liisa Wetterling

Om kursen

Det klart vanligaste hundägarproblemet av alla handlar om hundmöten. Vad gör man med hunden som har så oerhört mycket att säga till alla mötande hundar? Hur gör man för att inte dras med i det där käbblandet? Hur behåller man sitt eget lugn? De allra flesta har provat med att muta hunden med godbitar. Men vad göra när hunden inga godbitar vill ha? Den här kursen börjar med att vi lär hunden “spelreglerna” (vilka går ut på att hunden får tillåtelse, OM den först lyssnar till sin människa). När hunden förstått vilka spelreglerna är, gör vi situationen lite svårare samtidigt som vi påminner hunden om att samma regler fortfarande gäller. På det här viset går det att snabbt öka svårighetsgraden eftersom hunden förstår vad det är vi förväntar oss av den.

Priset är 2500 kr (för medföljande tillkommer 500 kr). Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och avslutar vid 15.00 båda dagarna. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 Den här kursen kör vi även den 19-20 oktober

Hundmötespromenaden

Hundmötespromenaden

Om promenaden

Till den här promenaden är du välkommen att deltaga om du gått kursen “Hundmöten utan tjafs” eller “Gas och broms för brukshundar”. Hundmötespromenaden påbörjas direkt efter att kursen Hundmöten utan tjafs avslutats. På det här viset får de som gått kursen praktisera sina kunskaper på obekanta hundar och du som redan har redskapen får tillfälle att träna i massor.

Vi börjar med en snabb kopp kaffe kl 15.15 och ger oss sen ut och promenerar i ca 40 min. Priset för hundmötespromenaden är 150 kr. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 

 

Unghundskurs

Unghundskurs

Om kursen

Varför går man en unghundskurs? 

Vid ungefär sex månader går valpen in i tonåren och den perioden påminner mycket om den mänskliga tonårsperioden. Precis som tvåbenta sådana är tonårshundar mycket hormonstinna. Kompisar betyder mycket, framförallt det motsatta könet. Även tonårshunden kan allt på egen hand och tycker sig inte alls behöva assistans från ”vuxna”. Den här kursen handlar mycket om hur man bäst möter sin tonårshund, när man bör kompromissa och när ska man sätta ned foten. Helt enkelt hur man bäst tar sig igenom den här perioden (utan att själv bli tokig) och fortsätta vara kompisar när man väl tagit sig igenom den.

Vi kommer att träna på:

Kontakt och följsamhet
Passivitet
Gå lugnt i kopplet
Hundmöten
Inkallning och stanna (stadgeträning)
Aktivering 

Detta är en fortsättningskurs som riktar sig till dig som gått en valpkurs eller lagt grunderna själv och nu vill jobba vidare och lägga till mer störning. Vi jobbar under denna kurs med allt det där som hunden behöver kunna i vardagssituationer. Det finns utrymme att anpassa kursinnehållet efter deltagarnas förkunskaper och önskemål. 
Instruktör är Sofia Lyheden

Rekommenderad ålder 6–18 månader

Datum: 2/9, 16/9, 30/9, 14/10
Tid: 19:00-20:30
Plats: Stationsgatan 53 i Åkersberga
Instruktör: Sofia Lyheden
Pris: 1900 kr
 

 

Dra inte i kopplet

Dra inte i kopplet

"Vi vill tacka för en otroligt bra kurs. Den gav oss så mycket! 
Maria Borghag med dobermanns

Om kursen

Väldigt många hundar drar i kopplet. De drar eftersom de upplever dragandet som lönsamt. Räkna själv nästa promenad! Hur många gånger når din hund fram till något, genom att dra i kopplet! Där har du samtidigt förklaringen till varför ryck och drag från din sida, inte får hunden att sluta dra. Under den här dagen får du lära dig en helt annan metod. Den bygger på intervallträning och ger dig möjlighet att träna vissa sträckor och ta paus andra. Behöver du och hunden bara koncentrera er under korta sträckor blir det lättare för dig att agera konsekvent och lättare för hunden att förstå vad det är du frågar efter.

Kursen följer samma plan som beskrivs i boken: Dra inte i kopplet!

Pris: 1300 kr. (För medföljande tillkommer 250 kr) Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och avslutar 15.00. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 Den här kursen kör vi igen den 16 november

Klick och trick

Klick och trick

 

Om kursen

Den här kursen handlar om belöningar. Hur vi belönar. Vad vi tror att vi belönar. Vad hunden uppfattar att den belönades för. Vi studerar belöningens effekt på hundens aktivitetsnivå och varför en nivå är bra i en situationen och sämre i en annan. Och så var det där med tajming och då tittar vi på oss själva.
Ett är säkert på den här kursen: hundarna kommer ha kul och vi tvåbenta kommer skratta mycket.

Förkunskaper: Inga

Instruktur på den här kursen är Sofia Lyheden.
Priset är 1200 kr (för medföljande 225 kr) . Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 

Gas och broms för brukshundar

Gas och broms för brukshundar

Några röster från tidigare kursdeltagare:
”Nu ska jag sluta dra i kopplet och låta min hund få använda hjärnan själv istället.”
”Nu förstår jag att agera så min hund begriper.”
”Vikten av min egen målbild i alla lägen och att hålla energin på önskvärd nivå och inte ta tag i träningen när energin är för hög.”
”Memea ser verkligen individen och jobbar inte efter att alla är stöpta i samma form-principen. Jag känner att jag äntligen fått hjälp och verktyg att hantera min egen hund.” Jessica och Ayla

Hur får jag brukshunden att samarbeta?

På den här kursen går vi igenom var “knappen” för gas och broms sitter på respektive individ. Varje ekipage får sin egen genomgång vilket innebär att samtliga kursdeltagare får med sig både de egna likväl som de andras “verktyg”. Har man en “stor verktygslåda” blir framtida svårigheter inte till något problem.

Den här kursen visar på hur du styr din ivriga arbetsmyra, så du får nytta av all den kapaciteten din hund besitter och inte upplever den som en belastning.

Pris: 2 500 kr. (För medföljande tillkommer 500 kr) Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och avslutar 15.00. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

Den här kursen kör vi igen den 9-10 november.

Retrieverkurs: Lyssna så får du!

Retrieverkurs: Lyssna så får du!

"Tack för en toppenhelg!"
Sagt av Ewa Haag, kassör i FRK (Flat Coated Retrieverklubben) Bergslagen

Om kursen


Retrievers är vänliga, hungriga och livliga (iallafall den kategori retrievers som går våra kurser). Det låter kanske märkligt men ofta är det hundarnas vänlighet som kan bli jobbig för deras närmaste. Alla utgår vi från oss själva, det gäller även retrievern. Och eftersom retrievers gillar att hälsa så förmodar den att alla andra också gillar det. Precis som det är kul att bära runt på grejer, springa fram till andra hundar, följa doft som leder till mat. Att lyssna på sin människa är inte alltid lika högt prioriterat. Den här kursen lär dig att hitta ”avknappen” och få styrning på din stora, glada hund. Genom samarbete lär vi hunden att “lyssna, så får du!”.
Det här är kursen som ger både människa och hund en rad “ögon-öppnare”.

Pris: 2 500 kr. (För medföljande tillkommer 500 kr) Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och avslutar 15.00. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

Den här kursen kör vi igen den 26-27 oktober

 

Nosework och mindre myror i brallerna

Nosework och mindre myror i brallerna

Om kursen

Det här är en kvällskurs på tre träffar där vi lär hunden att leta efter dofter som den själv egentligen inte är intresserad av. Vi börjar med eukalyptus. Du kommer häpna över hur snabbt hunden lär sig det här! För det här är kul, hundar älskar att få använda sin egen nos och att få jobba på egen hand. Den här är en grundkurs och några förkunskaper krävs inte. Du går kursen för att ge din hund kvalitativ aktivering eller för att du så småningom vill börja tävla. 
Vi kommer vara både inne och utomhus under den här kursen. Något officiellt doftprov ingår inte.
Sofia är din instruktör

Datum: 28/10, 11/11, 25/11

Priset för den här kursen är 1900 kr, för medföljande tillkommer 225 kr. Kaffe och kaka ingår.. Vi börjar kl 19.00 och avslutar kl 21.00. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum.