Det här är föredraget för dig som har en hund som är berörd av skott och smällare eller för dig som vill "vaccinera" din hund mot den rädslan.
Att miljöträna valpen, att lära den att det är ok att åka buss eller tåg, att vistas i stadsmiljö, träffa på kor osv anser många vara självklart. Vi vet ju att risken annars är stor att den blir rädd om den överraskas och inte har en trygg erfarenhet att luta sig mot. Märkligt nog är det få hundägare som inkluderar skott och smällare i den där miljöträningen. Trots att vi vet att det är väldigt vanligt med skott- och smällar-rädda hundar överlåter ändå de flesta av oss åt slumpen/ödet att avgöra vilket hundens första intryck blir av de där ljuden. 
Det är så dumt för det är inte särskilt svårt att se till så det första avgörande intrycket blir till något positivt. Därmed kommer hunden också vara mycket bättre rustad om den senare i livet skulle uppleva en otäck situation där oljud är inblandade. 
Oavsett om du har en ung "oförstörd" hund eller en som redan hunnit bli rädd är principerna för hur du ska presentera och lära hunden att associera skott och smällare med något positivt, de samma. 

23 jan, kl 19.00-21.00
Pris: 400kr
Anmäl dig genom att maila till info@memea.se, ange ditt namn, hundras och kursdatum så får du mer info.