• 53 Stationsvägen
  • Åkersberga, Stockholms län, 184 50
  • Sweden

Om kursen

Varför går man en unghundskurs? 

Vid ungefär sex månader går valpen in i tonåren och den perioden påminner mycket om den mänskliga tonårsperioden. Precis som tvåbenta sådana är tonårshundar mycket hormonstinna. Kompisar betyder mycket, framförallt det motsatta könet. Även tonårshunden kan allt på egen hand och tycker sig inte alls behöva assistans från ”vuxna”. Den här kursen handlar mycket om hur man bäst möter sin tonårshund, när man bör kompromissa och när ska man sätta ned foten. Helt enkelt hur man bäst tar sig igenom den här perioden (utan att själv bli tokig) och fortsätta vara kompisar när man väl tagit sig igenom den.

Vi kommer att träna på:

Kontakt och följsamhet
Passivitet
Gå lugnt i kopplet
Hundmöten
Inkallning och stanna (stadgeträning)
Aktivering 

Detta är en fortsättningskurs som riktar sig till dig som gått en valpkurs eller lagt grunderna själv och nu vill jobba vidare och lägga till mer störning. Vi jobbar under denna kurs med allt det där som hunden behöver kunna i vardagssituationer. Det finns utrymme att anpassa kursinnehållet efter deltagarnas förkunskaper och önskemål. 
Instruktör är Sofia Lyheden

Rekommenderad ålder 6–18 månader

Datum: 2/9, 16/9, 30/9, 14/10
Tid: 19:00-20:30
Plats: Stationsgatan 53 i Åkersberga
Instruktör: Sofia Lyheden
Pris: 1900 kr