Experimentellt eller intuitivt måleri.

Kärt barn har många namn även i den här världen.
Om man först målar ett lager färg och sen skvätter på vatten som någon minut senare torkars bort uppstår ett mönster. Proceduren kan göras hur många gånger som helst. När jag målar väljer jag färgerna och där kan jag även ha en plan. Men de mönster/figurer som uppstår kan jag inte nämnvärt påverka även om det är upp till mig att ignorera eller förstärka dem. Så de här figurerna dyker liksom upp av sig själva. Studerar jag tavlan noga eller vänder ett varv på duken så upptäcker jag dem plötsligt. De har dessutom börjat göra och se saker som jag inte riktigt begriper. Det är så fascinerande och får mig att måla nästa och nästa tavla. En dag förstår jag kanske budskapet hos de här figurerna - eller inte. Oavsett är det väldigt roligt att umgås med dem. Den här tavlan är 50x60 cm stor.

fullsizeoutput_4fa.jpeg