En som klagar och skäller mest hela tiden och bara uppmuntrar dig nån enstaka gång? Eller det omvända, en som uppmuntrar och kommer med glada tillrop 70% av tiden och inte tillåter det negativa att överskrida 30? 
Själv är jag en rätt känslig person, redan 30% låter som mycket negationer i mina öron. Just för att jag är så känslig mot bråk och kritik tycker jag det är superviktigt att tidigt lära hunden vad ordet nej står för. Räcker det med att säga ordet en gång för att hunden ska förstå och respektera det jag säger behöver vi inte diskutera det här med rådjursjakt, hur hundmöten ska hanteras osv. istället kan vi gå vidare och ägna oss åt sådant vi både upplever positivt.

Hör av dig om du också vill få en positivare relation till din hund! Precis det är vad en hundagarcoach arbete går ut på.