Valpkurs

Valpkurs

Varför går man en valpkurs?

Obs, kursen är fulltecknad.
Hur svårt kan det vara att leva med en liten valp? Helt riktigt, det är inte alls svårt. Se bara till att du och din hund får en bra start i livet. Den grund som du och din valp ska stå på under resten av dess liv lägger du nu. Vårt tips är därför att gå en kurs för en erfaren instruktör med bred erfarenhet av många olika raser. Starta upp ert gemensamma liv på ett bra sätt, då kommer din valp växa upp till din bästa kompis.

Vi träffas varannan måndag ( 18 mars, 1, 15, 29 april och 13 maj)
Från kl 19.00 till 20.30 (Första tillfället 2 timmar)
Plats: Stationsvägen 53 i Åkersberga (inomhus)
Pris: 2375 kr, för medföljande tillkommer 225 kr.

Kursen varvar teori och praktik och innehåller följande:  
Kontakt, relation och samarbete
Följsamhet och koppelträning
Lek och passivitet
Inkallning
Valpens beteende, språk och signaler

Varmt välkomna önskar Sofia

Kom Fido!

Kom Fido!

Memea Hundägarcoach (map)

"Vill bara tacka dig för kursen i helgen, du är grym!Idag var Rossi och jag ute på promenad, och det dök upp ett antal hjortar.Han drog efter och jag skrek "ordet". Han tvärstannade och vände! Tänk att något så svårt kan bli så enkelt!"
Elin o Rossi

”Tack för en givande kurs i inkallning nu i helgen! Bra teoripass, och meningsfulla övningar, nu har vi mycket att jobba vidare med.” 
Cecilia Cederoth

Så nöjd med helgens inkallningskurs. Memea har stor förståelse och kunskap om olika raser och dess olika behov. Tack!!”
Louise Tibell

Om kursen

2 platser kvar!
Att hunden kan ord som; sitt, ligg eller rulla runt är för all del jättekul. Men vad har man för nytta av det, om man inte lyckas få kontakt med den?
Frågan är alltså hur man får hunden att lystra? Och hur lär man den att samarbete även när annat lockar? Det låter svårt men är det inte alls. Och med övningar som länkar i varandra känner hunden snabbt igen sig och förstår vad det är vi frågar efter, även när annat lockar.

Priset för den här kursen är 2500 kr (för medföljande person tillkommer 500 kr). Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och slutar 15.00 båda dagarna. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 

 

Hundmöten utan tjafs

Hundmöten utan tjafs

"Tack för kursen i hundmöten!
Jag har tidigare inte kunnat att gå i Sigtuna under helgerna med min hund pga alla hundmöten och allt vad det inneburit, men igår under lunch gick vi en lång promenad och mötte ca 15 hundar & inga problem.
Så än en gång ETT STORT TACK både från mig och min schnauzer!"
Mvh // Thomas

"Så nöjd med denna helg som lärt mig massor! Trevligt upplägg med intressanta diskusioner. Nu ska Dilba och jag träna hundmöten, så min lilla vovve kan känna sig trygg med mig."
Katarina Johansson

“Tack för en superbra helg!”
Liisa Wetterling

Om kursen

Nu är kusen full!
Det klart vanligaste hundägarproblemet av alla handlar om hundmöten. Vad gör man med hunden som har så oerhört mycket att säga till alla mötande hundar? Hur gör man för att inte dras med i det där käbblandet? Hur behåller man sitt eget lugn? De allra flesta har provat med att muta hunden med godbitar. Men vad göra när hunden inga godbitar vill ha? Den här kursen börjar med att vi lär hunden “spelreglerna” (vilka går ut på att hunden får tillåtelse, OM den först lyssnar till sin människa). När hunden förstått vilka spelreglerna är, gör vi situationen lite svårare samtidigt som vi påminner hunden om att samma regler fortfarande gäller. På det här viset går det att snabbt öka svårighetsgraden eftersom hunden förstår vad det är vi förväntar oss av den.

Priset är 2500 kr (för medföljande tillkommer 500 kr). Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och avslutar vid 15.00 båda dagarna. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 

Lek och lär....

Lek och lär....

 

Om kursen

Den här kursen handlar om belöningar. Hur vi belönar. Vad vi tror att vi belönar. Vad hunden uppfattar att den belönades för. Vi studerar belöningens effekt på hundens aktivitetsnivå och varför en nivå är bra i en situationen och sämre i en annan. Och så var det där med tajming och då tittar vi på oss själva.
Ett är säkert på den här kursen: hundarna kommer ha kul och vi tvåbenta kommer skratta mycket.

Förkunskaper: Inga

Vi träffas: kl 19-20.30 den 3, 10, 17, 24 april

Instruktur på den här kursen är Sofia Lyheden.
Priset är 1900 kr (för medföljande 225 kr) . Kaffe och kaka ingår men inte lunch.  Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 

Brukshelg

Brukshelg

"Tack för ett mycket givande bruksläger! 2 dagar med varierade pass -spår, sök, lydnad. Memea och Janne blandade gruppövningar med övningar utefter individuella behov. Massa inspiration och energi!"
Maria Jonsson

Om kursen

Spår, sök och lydnadsmoment 

Här får du chansen att upptäcka hur kul det är med bruksgrenarna spår och sök! Vi visar hur du lär hunden att spåra eller söka rätt på “bortsprungna” personer. Du kommer bli imponerad av hur mycket kapacitet din hund har, bara du ger den de rätta uppgifterna! Om du och din hund är nybörjare eller har erfarenhet sen tidigare spelar ingen roll då övningarna anpassas efter respektive ekipage. Vill du gå vidare kör vi ytterligare en helg i spår och sök den 1-2 juni.

Priset för den här kursen är 2500 kr. (För medföljande tillkommer 500 kr) Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och slutar 15.00 båda dagarna. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 

Nosework och mindre myror i brallerna

Nosework och mindre myror i brallerna

Om kursen

Det här är en kvällskurs på tre träffar där vi lär hunden att leta efter dofter som den själv egentligen inte är intresserad av. Vi börjar med eukalyptus. Du kommer häpna över hur snabbt hunden lär sig det här! För det här är kul, hundar älskar att få använda sin egen nos och att få jobba på egen hand. Den här är en grundkurs och några förkunskaper krävs inte. Du går kursen för att ge din hund kvalitativ aktivering eller för att du så småningom vill börja tävla. 
Vi kommer vara både inne och utomhus under den här kursen. Något officiellt doftprov ingår inte.
Sofia är din instruktör

Datum: 8, 22 april, 6 maj

Priset för den här kursen är 1900 kr, för medföljande tillkommer 225 kr. Kaffe och kaka ingår.. Vi börjar kl 19.00 och avslutar kl 21.00. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

Gas och broms för brukshundar

Gas och broms för brukshundar

Några röster från tidigare kursdeltagare:
”Nu ska jag sluta dra i kopplet och låta min hund få använda hjärnan själv istället.”
”Nu förstår jag att agera så min hund begriper.”
”Vikten av min egen målbild i alla lägen och att hålla energin på önskvärd nivå och inte ta tag i träningen när energin är för hög.”
”Memea ser verkligen individen och jobbar inte efter att alla är stöpta i samma form-principen. Jag känner att jag äntligen fått hjälp och verktyg att hantera min egen hund.” Jessica och Ayla

Om kursen

På den här kursen går vi igenom var “knappen” för gas och broms sitter på respektive individ. Varje ekipage får sin egen genomgång vilket innebär att samtliga kursdeltagare får med sig både de egna likväl som de andras “verktyg”. Har man en “stor verktygslåda” blir framtida svårigheter inte till något problem.

Den här kursen visar på hur du styr din ivriga arbetsmyra, så du får nytta av all den kapaciteten din hund besitter och inte upplever den som en belastning.

Pris: 2 500 kr. (För medföljande tillkommer 500 kr) Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och avslutar 15.00. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

Rallylydnad

Rallylydnad

"Tack för en riktigt rolig och givande kurs👍 En helg som både öppnade ögonen för rallylydnad och som gjorde att det kändes som jag hade en annan hund med mig hem än när jag kom."
Karin Lindkvist

Om kursen

Vad gör man när hunden vuxit upp och börjar bete sig riktigt välartat? Ska man då bara gå runt kvarteret, det blir ju urtråkigt! Och vilken blir relationen till hunden då när man inte längre engagerar sig i varandra? Här hittar du en trivsam aktivitet där du själv avgör hur utmanade du och din hund ska bli. Prat och glädje är i allra högsta grad tillåtet i den här grenen och det även på tävlingsnivå. Vi håller kurser på grund och nybörjarnivå och lägger stor vikt vid att få till ett bra samarbete mellan dig och din hund med mycket glädje, kontakt och motivation.

Priset är 2500 kr.  
Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och slutar 15.00 båda dagarna. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum.  

Retrieverkurs: Lyssna så får du!

Retrieverkurs: Lyssna så får du!

"Tack för en toppenhelg!"
Sagt av Ewa Haag, kassör i FRK (Flat Coated Retrieverklubben) Bergslagen

Om kursen

Fulltecknad
Retrievers är vänliga, hungriga och livliga (iallafall den kategori retrievers som går våra kurser). Det låter kanske märkligt men ofta är det hundarnas vänlighet som kan bli jobbig för deras närmaste. Alla utgår vi från oss själva, det gäller även retrievern. Och eftersom retrievers gillar att hälsa så förmodar den att alla andra också gillar det. Precis som det är kul att bära runt på grejer, springa fram till andra hundar, följa doft som leder till mat. Att lyssna på sin människa är inte alltid lika högt prioriterat. Den här kursen lär dig att hitta ”avknappen” och få styrning på din stora, glada hund. Genom samarbete lär vi hunden att “lyssna, så får du!”.
Det här är kursen som ger både människa och hund en rad “ögon-öppnare”.

Pris: 2 500 kr. (För medföljande tillkommer 500 kr) Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och avslutar 15.00. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 
Fulltecknad

 

Kom Fido!

Kom Fido!

Memea Hundägarcoach (map)

"Vill bara tacka dig för kursen i helgen, du är grym!Idag var Rossi och jag ute på promenad, och det dök upp ett antal hjortar.Han drog efter och jag skrek "ordet". Han tvärstannade och vände! Tänk att något så svårt kan bli så enkelt!"
Elin o Rossi

”Tack för en givande kurs i inkallning nu i helgen! Bra teoripass, och meningsfulla övningar, nu har vi mycket att jobba vidare med.” 
Cecilia Cederoth

Så nöjd med helgens inkallningskurs. Memea har stor förståelse och kunskap om olika raser och dess olika behov. Tack!!”
Louise Tibell

Om kursen

Att hunden kan ord som; sitt, ligg eller rulla runt är för all del jättekul. Men vad har man för nytta av det, om man inte lyckas få kontakt med den?
Frågan är alltså hur man får hunden att lystra? Och hur lär man den att samarbete även när annat lockar? Det låter svårt men är det inte alls. Och med övningar som länkar i varandra känner hunden snabbt igen sig och förstår vad det är vi frågar efter, även när annat lockar.

Priset för den här kursen är 2500 kr (för medföljande person tillkommer 500 kr). Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och slutar 15.00 båda dagarna. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 

 

Hundmöten utan tjafs

Hundmöten utan tjafs

"Tack för kursen i hundmöten!
Jag har tidigare inte kunnat att gå i Sigtuna under helgerna med min hund pga alla hundmöten och allt vad det inneburit, men igår under lunch gick vi en lång promenad och mötte ca 15 hundar & inga problem.
Så än en gång ETT STORT TACK både från mig och min schnauzer!"
Mvh // Thomas

"Så nöjd med denna helg som lärt mig massor! Trevligt upplägg med intressanta diskusioner. Nu ska Dilba och jag träna hundmöten, så min lilla vovve kan känna sig trygg med mig."
Katarina Johansson

“Tack för en superbra helg!”
Liisa Wetterling

Om kursen

Det klart vanligaste hundägarproblemet av alla handlar om hundmöten. Vad gör man med hunden som har så oerhört mycket att säga till alla mötande hundar? Hur gör man för att inte dras med i det där käbblandet? Hur behåller man sitt eget lugn? De allra flesta har provat med att muta hunden med godbitar. Men vad göra när hunden inga godbitar vill ha? Den här kursen börjar med att vi lär hunden “spelreglerna” (vilka går ut på att hunden får tillåtelse, OM den först lyssnar till sin människa). När hunden förstått vilka spelreglerna är, gör vi situationen lite svårare samtidigt som vi påminner hunden om att samma regler fortfarande gäller. På det här viset går det att snabbt öka svårighetsgraden eftersom hunden förstår vad det är vi förväntar oss av den.

Priset är 2500 kr (för medföljande tillkommer 500 kr). Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och avslutar vid 15.00 båda dagarna. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 

Unghundskurs

Unghundskurs

“Nu känner jag mig säkrare i övningarna och hur man ska bemöta hunden och det gör att det blir enklare att träna hunden.” Maria

“Många kloka tankar och idéer. Aha upplevelser och svar på funderingar, konkreta råd.” Lena

Varför går man en unghundskurs? 

Vid ungefär sex månader går valpen in i tonåren och den perioden påminner mycket om den mänskliga tonårsperioden. Precis som tvåbenta tonåringar är hundar i denna period mycket hormonstinna. Kompisar betyder mycket, framförallt de av motsatta könet. Tonårshunden kan precis som den mänskliga varianten allt på egen hand och tycker sig inte alls behöva assistans från ”vuxna”. Den här kursen handlar mycket om hur man bäst möter sin tonårshund, när man bör kompromissa och när ska man sätta ned foten. För egentligen tycker unga hundar precis som unga människor att det är rätt skönt om någon kan hålla huvudet klart och ta vettiga beslut.

Vi kommer att träna på:

Kontakt och följsamhet
Passivitet
Gå lugnt i kopplet
Hundmöten
Inkallning och stanna (stadgaträning)
Aktivering 

Detta är en fortsättningskurs som riktar sig till dig som gått en valpkurs eller lagt grunderna själv och nu vill jobba vidare och lägga till mer störning. Vi jobbar under denna kurs med allt det där som hunden behöver kunna i vardagssituationer. Det finns utrymme att anpassa kursinnehållet efter deltagarnas förkunskaper och önskemål. 
Instruktör är Sofia Lyheden

Rekommenderad ålder 6–18 månader.

Datum: 20, 27 maj, 3, 10 juni
Tid: 19:00-20:30
Plats: Stationsgatan 53 i Åkersberga
Instruktör: Sofia Lyheden
Pris: 1 900 kr, medföljande 225 kr
 

 

Bruksläger

Bruksläger

”Tack för ett mycket givande bruksläger med varierade pass -spår, sök, lydnad! Massa inspiration och energi!”
Marie Jonsson 

Om kursen

Bruksgrenarna spår och sök och lydnadsmomenten

Här får du chansen att upptäcka hur kul det är med bruksgrenarna spår och sök! Vi visar hur du startar upp och bygger hundens förmåga att spåra eller söka rätt på en eller flera personer. Du kommer bli imponerad av hur mycket kapacitet din hund har, bara du ger den rätt uppgifter! Om du har erfarenhet sen tidigare eller inte spelar ingen roll då vi anpassar träningen efter respektive ekipage.

Pris: 3500 kr. (För medföljande tillkommer 500 kr) Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och avslutar 15.00. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum.