Kom Fido!

Kom Fido!

Memea Hundägarcoach (map)

"Vill bara tacka dig för kursen i helgen, du är grym! Idag var Rossi och jag ute på promenad, och det dök upp ett antal hjortar. Han drog efter och jag skrek "ordet". Han tvärstannade och vände! Tänk att något så svårt kan bli så enkelt!" 
Elin o Rossi

”Tack för en givande kurs i inkallning nu i helgen! Bra teoripass, och meningsfulla övningar, nu har vi mycket att jobba vidare med.” 
Cecilia Cederoth

Så nöjd med helgens inkallningskurs. Memea har stor förståelse och kunskap om olika raser och dess olika behov. Tack!!”
Louise Tibell

Om kursen

Den här kursen handlar om “trekantsinkallning”. Om hur vi får hunden att komma till oss även när annat lockar. För det är ju inte på det obefolkade gärdet som inkallningen är så viktig utan när det plötsligt visar sig att haren eller någon annan också bor där.

Vi börjar med roliga ljud som leder till bättre kontakt mellan dig och din hund. Därefter går vi vidare och lär hunden hur lönsamt det är att lyda. På det kommer en lång rad inkallningsövningar. Roliga och lekfulla övningar som gör din hund duktigare och villigare på att komma.

Max 6 deltagare
Instruktör: Memea

Priset för den här kursen är 2500 kr (för medföljande person tillkommer 500 kr). Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och slutar 15.00 båda dagarna. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 Samma kurs kör vi även den 12-13 oktober.

 

Valpkurs

Valpkurs

Varför går man en valpkurs?

Hur svårt kan det vara att leva med en liten valp? Helt riktigt, det är inte alls svårt. Se bara till att du och din hund får en bra start i livet. Den grund som du och din valp ska stå på under resten av dess liv lägger du nu. Vårt tips är därför att gå en kurs för en erfaren instruktör med bred erfarenhet. Starta smart på ert gemensamma liv så får du en valp som växer upp till din bästa kompis.

Vi träffas varannan måndag ( 26/8, 9/9, 23/9, 7/10, 21/10)
Från kl 19.00 till 20.30 (Första tillfället 2 timmar)
Plats: Stationsvägen 53 i Åkersberga (inomhus)
Pris: 2375 kr, för medföljande tillkommer 225 kr.

Kursen varvar teori och praktik och innehåller följande:  
Kontakt, relation och samarbete
Följsamhet och koppelträning
Lek och passivitet
Inkallning
Valpens beteende, språk och signaler

Sofia Lyheden är din instruktör och hon önskar dig varmt välkommen.

Nyhet! Valpkurs för retrievers och ...

Nyhet! Valpkurs för retrievers och ...

Om kursen

Den här kursen för retrievers och andra jakthundar där samarbete och lyhördhet är av stor vikt. Övningarna syftar till att skapa en positiv och hållbar relation mellan dig och din hund. Målet är att din hund ska växa upp till en glad och följsam kompis som fungerar lika bra i familjen som i jaktsituationen.
Följande ämnen kommer vi ta upp under 5 tisdagar:

Följsamhet (med och utan koppel)
Inkallning (utan och med störning)
Hälsa lugnt och trevligt
Aktivitet och passivitet
Apportera (vilket betyder att vi kommer gå igenom följande: stanna kvar, var så god, lyft upp, kom, släpp)
“Vaccisinera” valpen mot skotträdsla

Max 6 deltagare.
Instruktör: Memea

Vi träffas 5 gånger, varannan tisdag från den 27/8. Vi börjar kl 19.00 och avslutar 20.30. (Vilket blir den 27/8, 10/9, 24/9, 8/10, 22/10)
Pris: 2 375 kr. (För medföljande tillkommer 250 kr). 
Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 

Hundmöten utan tjafs

Hundmöten utan tjafs

"Tack för kursen i hundmöten!
Jag har tidigare inte kunnat att gå i Sigtuna under helgerna med min hund pga alla hundmöten och allt vad det inneburit, men igår under lunch gick vi en lång promenad och mötte ca 15 hundar & inga problem.
Så än en gång ETT STORT TACK både från mig och min schnauzer!"
Mvh // Thomas

"Så nöjd med denna helg som lärt mig massor! Trevligt upplägg med intressanta diskusioner. Nu ska Dilba och jag träna hundmöten, så min lilla vovve kan känna sig trygg med mig."
Katarina Johansson

“Tack för en superbra helg!”
Liisa Wetterling

Om kursen

Det klart vanligaste hundägarproblemet av alla handlar om hundmöten. Vad gör man med hunden som har så oerhört mycket att säga till alla mötande hundar? Hur gör man för att inte dras med i det där käbblandet? Hur behåller man sitt eget lugn? De allra flesta har provat med att muta hunden med godbitar. Men vad göra när hunden inga godbitar vill ha? Den här kursen börjar med att vi lär hunden “spelreglerna” (vilka går ut på att hunden får tillåtelse, OM den först lyssnar till sin människa). När hunden förstått vilka spelreglerna är, gör vi situationen lite svårare samtidigt som vi påminner hunden om att samma regler fortfarande gäller. På det här viset går det att snabbt öka svårighetsgraden eftersom hunden förstår vad det är vi förväntar oss av den.

Max 6 deltagare
Instruktör: Memea

Priset är 2500 kr (för medföljande tillkommer 500 kr). Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och avslutar vid 15.00 båda dagarna. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 Den här kursen kör vi även den 19-20 oktober

Hundmötespromenaden

Hundmötespromenaden

Om promenaden

Till den här promenaden är du välkommen att deltaga om du gått kursen “Hundmöten utan tjafs” eller “Gas och broms för brukshundar”. Hundmötespromenaden påbörjas direkt efter att kursen Hundmöten utan tjafs avslutats. På det här viset får de som gått kursen praktisera sina kunskaper på obekanta hundar och du som redan har redskapen får tillfälle att träna i massor.

Vi börjar med en snabb kopp kaffe kl 15.15 och ger oss sen ut och promenerar i ca 40 min. Priset för hundmötespromenaden är 150 kr. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 

 

Unghundskurs

Unghundskurs

Om kursen

Varför går man en unghundskurs? 

Vid ungefär sex månader går valpen in i tonåren och den perioden påminner mycket om den mänskliga tonårsperioden. Precis som tvåbenta sådana är tonårshundar mycket hormonstinna. Kompisar betyder mycket, framförallt det motsatta könet. Även tonårshunden kan allt på egen hand och tycker sig inte alls behöva assistans från ”vuxna”. Den här kursen handlar mycket om hur man bäst möter sin tonårshund, när man bör kompromissa och när ska man sätta ned foten. Helt enkelt hur man bäst tar sig igenom den här perioden (utan att själv bli tokig) och fortsätta vara kompisar när man väl tagit sig igenom den.

Vi kommer att träna på:

Kontakt och följsamhet
Passivitet
Gå lugnt i kopplet
Hundmöten
Inkallning och stanna (stadgeträning)
Aktivering 

Detta är en fortsättningskurs som riktar sig till dig som gått en valpkurs eller lagt grunderna själv och nu vill jobba vidare och lägga till mer störning. Vi jobbar under denna kurs med allt det där som hunden behöver kunna i vardagssituationer. Det finns utrymme att anpassa kursinnehållet efter deltagarnas förkunskaper och önskemål. 
Instruktör är Sofia Lyheden

Rekommenderad ålder 6–18 månader

Datum: 2/9, 16/9, 30/9, 14/10
Tid: 19:00-20:30
Plats: Stationsgatan 53 i Åkersberga
Instruktör: Sofia Lyheden
Pris: 1900 kr
 

 

Nyhet! Valpkurs för brukshundar

Nyhet! Valpkurs för brukshundar

Om kursen

Vi som skaffar oss hund av brukshundtyp vill ha en livlig och energisk vän som alltid är pigg på att samarbeta med oss. Men det betyder också att vi behöver veta hur vi kanaliserar och styr all den där energin så att den kommer fram i rätt sammanhang. Bästa sättet är att lägga sig till med goda vanor redan när valpen är helt liten.

Kontakt och samarbete är kursens ledord. Det är med hjälp av kontakt och samarbete du får din hund att fungera, i inkallningssituationen, när ni leker, tränar, när gäster kommer, möter andra hundar osv.
Brukshunden vill inte leva med en “bromskloss”, den vill ha någon som visar vägen framåt.
Max 6 deltagare.
Instruktör: Memea

Pris: 2 375 kr. (För medföljande tillkommer 250 kr). Vi börjar kl 19.00 och avslutar 20.30 varannan tisdag från den 3/9. (Vilket blir den 3/9, 17/9, 1/10, 15/10, 29/10.)
Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

Apportera mera

Apportera mera

Om kursen

- ”Men kom tillbaka med den också!” Det här med att komma tillbaka med föremålet och snällt lämna ifrån sig det faller sig naturligt för några hundar. För andra är det inte så. Somliga vill tugga hej vilt. Andra vill bli jagade. Några kan inte hålla fast föremålet om de även ska sitta. Ytterligare andra förstår inte alls varför man ska ta något i munnen överhuvudtaget.

Under den här dagen studerar vi apportering ur alla vinklar vi kan komma på och löser de knutar ni har i sammanhanget.

Vi börjar kl 10.00 och slutar 15.00

Instruktör är Memea Mohlin

Pris: 1300 kr. (För medföljande tillkommer 250 kr) Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och avslutar 15.00. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 Den här kursen kör vi igen den 16 november

Klick och trick

Klick och trick

 

Om kursen

Den här kursen handlar om belöningar. Hur vi belönar. Vad vi tror att vi belönar. Vad hunden uppfattar att den belönades för. Vi studerar belöningens effekt på hundens aktivitetsnivå och varför en nivå är bra i en situationen och sämre i en annan. Och så var det där med tajming och då tittar vi på oss själva.
Ett är säkert på den här kursen: hundarna kommer ha kul och vi tvåbenta kommer skratta mycket.

Förkunskaper: Inga

Instruktur på den här kursen är Sofia Lyheden.
Priset är 1200 kr (för medföljande 225 kr) . Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

 

Gas och broms för brukshundar

Gas och broms för brukshundar

Några röster från tidigare kursdeltagare:
”Nu förstår jag att agera så min hund begriper.”
”Vikten av min egen målbild i alla lägen och att hålla energin på önskvärd nivå och inte ta tag i träningen när energin är för hög.”
”Memea ser verkligen individen och jobbar inte efter att alla är stöpta i samma form-principen. Jag känner att jag äntligen fått hjälp och verktyg att hantera min egen hund.” Jessica och Ayla

På den här kursen går vi igenom var “knapparna” för gas och broms sitter på hunden. Hur du gör för att gasa upp men också lugna ner hunden. Hög energi hos hunden är inte alls läskigt när man vet att “bromsen” fungerar. Under den här helgen får både människa och hund lära sig att samarbeta och få förtroende för varandra oavsett situation.

Max 6 deltagare
Instruktör: Memea

Pris: 2 500 kr. (För medföljande tillkommer 500 kr) Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och avslutar 15.00. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

Den här kursen kör vi igen den 9-10 november.

Retrieverkurs: Lyssna så får du!

Retrieverkurs: Lyssna så får du!

"Tack för en toppenhelg!"
Sagt av Ewa Haag, kassör i FRK (Flat Coated Retrieverklubben) Bergslagen

Om kursen


Retrievers är vänliga, hungriga och livliga (iallafall den kategori retrievers som går våra kurser). Det låter kanske märkligt men ofta är det hundarnas vänlighet som kan bli jobbig för deras närmaste. Alla utgår vi från oss själva, det gäller även retrievern. Och eftersom retrievers gillar att hälsa så förmodar den att alla andra också gillar det. Precis som det är kul att bära runt på grejer, springa fram till andra hundar, följa doft som leder till mat. Att lyssna på sin människa är inte alltid lika högt prioriterat. Den här kursen lär dig att hitta ”avknappen” och få styrning på din stora, glada hund. Genom samarbete lär vi hunden att “lyssna, så får du!”.
Det här är kursen som ger både människa och hund en rad “ögon-öppnare”.

Max 6 deltagare
Instruktör: Memea

Pris: 2 500 kr. (För medföljande tillkommer 500 kr) Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och avslutar 15.00. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

Den här kursen kör vi igen den 26-27 oktober

 

Nosework och mindre myror i brallerna

Nosework och mindre myror i brallerna

Om kursen

Det här är en kvällskurs på tre träffar där vi lär hunden att leta efter dofter som den själv egentligen inte är intresserad av. Vi börjar med eukalyptus. Du kommer häpna över hur snabbt hunden lär sig det här! För det här är kul, hundar älskar att få använda sin egen nos och att få jobba på egen hand. Den här är en grundkurs och några förkunskaper krävs inte. Du går kursen för att ge din hund kvalitativ aktivering eller för att du så småningom vill börja tävla. 
Vi kommer vara både inne och utomhus under den här kursen. Något officiellt doftprov ingår inte.
Sofia är din instruktör

Datum: 28/10, 11/11, 25/11

Priset för den här kursen är 1900 kr, för medföljande tillkommer 225 kr. Kaffe och kaka ingår.. Vi börjar kl 19.00 och avslutar kl 21.00. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedanför, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

Nyhet! Webbkurs

Nyhet! Webbkurs

Webbaserad föredragsserie

Vad säger hunden med sitt kroppsspråk?

Få kontakt, behåll kontakten, oavsett vad som händer runt er. Hur gör man?

Osäker, försiktig, rädd, arg, hur hjälper man hunden som har svårt med sin omgivning?

Raskunskap, hur fungerar olika raser? Hur fungerar blandraser?

Vaccinera hunden mot skotträdsla!

Vett och etikettsregler i hundvärlden

Den här kursen går du hemifrån ditt eget soffhörn. Det är en helt igenom teoretisk kurs där vi pratar och ser på bilder/korta videos under 1,5 tim per gång. Vi “träffas” 6 måndagar från och med den 7 oktober, sista träffen blir den 11 november.

Priset är 890 kr om du tar kursen i sin helhet eller 190 kr för enstaka kurstillfällen.