4. Ett kompisgäng

Även hundar mår bra av kompisar. Helst inte bara tillfälliga förbindelser utan kompisar som hänger med länge. Optimalt är att hunden har ett par jämnåriga kompisar och ett par vuxna. Med de jämnåriga kan den få rasa av sig. Med de vuxna vännerna lär sig valpen/unghunden att bete sig artigt och trevligt. (Hundar är mycket artiga djur, tro inte annat. Men de precis som alla andra behöver bli uppfostrade.) 

Om det blir gruff mellan min unga hund och en av dess vuxna kompisar är det inte svårt att räkna ut att min slyngel har betett sig precis så illa som den andre säger. Umgås min unghund med en tillfällig bekant blir det svårare för mig att veta om det är min unghund som beter sig illa eller om det är den vuxna hunden som är dum mot min lilla. Räddar jag marodören lär hen utveckla trista drag (återkommer om sådana i senare inlägg) räddar jag inte hunden som blir påhoppad, kommer den sluta räkna med mig som beskyddare.

Problem med hund som gör saker du önskar den inte gjorde? Kom och ta några lektioner så är allt det där snart ett minne blott. Träna hund är enkelt när man fått bra råd. Läs mer här


Memea Mohlin