Lite bus bara ...

Ibland möts jag av kommentarer som: ”Hundar behöver inte vara så lydiga.” ”Det är charmigt med lite bus.” ”Äsch låt den ……..”

Jag förstår att dessa personer vill väl, vara snälla. Men i praktiken, fungerar det inte och konsekvensen för den tankevurpan - får hunden betala.

Själv vill jag att min hund ska upplevas som trevlig i andras ögon. Så trevlig att min omgivning hälsar mig välkommen när jag kommer med min hund. Att min hund glatt busar och leker med med andra inkluderar jag i: trevlig. Men en förutsättningen för den leken är att bromssträckan är kort och att hunden genast lugnar sig när den blir ombedd, annars kommer omgivningen snart ändra uppfattning om min hund.

Tack vare det här resonemanget har jag kunnat ta med min hund för det allra mesta och bara ett fåtal gånger behövt lämna den ensam hemma.

Än går det bra att boka in sig på personlig träning (ges i Åkersberga). I år tänker jag inte ta en lång utan flera korta semesterperioder. Ungefär så lång att du hinner lära hunden en viss övning innan det blir dags för återbesök och nya uppgifter. Klicka här och läs mer om träningen jag erbjuder.


Memea Mohlin