Kurser i sommar!

Dra inte i kopplet

Varför älskar hundar att dra i kopplet? Ur ett hundperspektiv är det lönsamt att dra. Ofta drar hunden i kopplet ett par sekunder innan den når fram till en doft, får hälsa på någon osv. Hundens upplevelse blir därmed att koppeldrag är en förutsättning för att nå upplevelser.

Den här helgen kommer vi inte att rycka i kopplet utan lära hundarna vad det är vi vill med hjälp av intervallträning. Fördelen med den här metoden är vår möjlighet att agera konsekvent. Därmed blir det också lättare för hunden att förstå vad det är vi vill. 

Kursen följer samma plan som beskrivs i boken: Dra inte i kopplet!

Datum: 17-18 juli


Kom Fido!
"Hur får man hunden att komma när man ropar?"

De flesta hundar lyssnar bra på oss hemma, inomhus. Lite knepigare brukar det vara utomhus där hunden har nosen full med dofter. Och tvärkört brukar det bli när den fått syn på en annan hund eller vilt. 

Känns det här igen? Då kommer den här kursen bli en ögonöppnare både för dig och din hund.

Datum: 7-8 augusti


Hundmöten utan tjafs
Har du en hund med mycket uppfattningar om mötande hundar? Som också har åtskilligt att säga till dem? På den här kursen lär vi hundarna att gå lugnt i kopplet och det även i hundmöten. Eftersom vi människor påverkar våra hundar mycket kommer vi även prata om hundägarens känslor och tankar i hundmöten.

Priset för denna kurs är 2500 kr (för medföljande tillkommer 500 kr). Kaffe och kaka ingår men inte lunch. Vi börjar kl 10.00 och avslutar vid 15.00 båda dagarna. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, ange ditt namn, hundras och kursdatum. 

Datum: 21-22 augusti


Samtliga kurser har Stationsvägen 53 i Åkersberga, som bas. Vi börjar kl 10.00 och slutar 15.00 båda dagarna. Antal kursdeltagare maximeras till sex stycken.  

För mer info. och ev. anmälan: klicka här

Memea Mohlin